Foto: F64
Otrdienas rītā vietām Kurzemē un valsts centrālajā daļā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS “Latvijas Valsts celi”.

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti sekojošos uz Bauskas šosejas posmā no Iecavas līdz Grenctālei, uz Jelgavas šosejas posmā no Jelgavas līdz Meitenei. Kurzemes pusē apledojums veidojas uz Liepājas šosejas posmā no Kalnciema līdz Apšupes krustojumam un no Skrundas līdz Liepājai, uz Ventspils šosejas posmā no Talsiem līdz Ventspilij un uz Liepāja – Rucava šosejas visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana ir Bauskas, Cēsu, Jelgavas, Liepājas, Limbažu, Saldus, Talsu, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 66 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uzņēmums atgādina, ka mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām, kā arī autovadītāji aicināti būt īpaši uzmanīgiem, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!