Foto: Shutterstock

Lai gan braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem piektdien, 15. februāri, ir apmierinoši, vietējie autoceļi vietām var apledot, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem braucot pa vietējās nozīmes ceļiem Liepājas, Ventspils, Kuldīgas, Talsu, Saldus, Tukuma, Dobeles, Jelgavas, Bauskas, Rīgas, Ogres, Aizkraukles, Jēkabpils, Cēsu, Limbažu, Valmieras, Madonas, Ludzas, Gulbenes, Valkas, Alūksnes, Balvu, Rēzeknes, Preiļu, Daugavpils un Krāslavas apkārtnē.

Mainīgos laika apstākļos, kad dienas laikā gaisa temperatūra ir virs nulles, bet naktī tā pazeminās zem nulles, no rīta ceļi ar asfalta segumu var apledot, uz tiem var veidoties tā saucamais "melnais ledus". Tas īpaši bieži var veidoties uz tiltiem un pārvadiem, kā arī ceļa posmos, kas ir meža apvidū vai blakus ūdenstilpnēm.

LVC atgādina, ka, dodoties brīvdienu izbraukumos ārpus pilsētām, autovadītājiem jārēķinās, ka vietējās nozīmes autoceļi, kas ziemā tiek uzturēti ar piebrauktu sniega kārtu, atkušņa laikā var būt īpaši slideni, jo sniegam kūstot izkūst arī rievas, kuras veidojas sala laikā.

Mainīgos laika apstākļos, kūstot sniegam, ūdens noskalo smiltis tajos posmos, kur tās bija kaisītas. LVC mudina būt īpaši piesardzīgiem pie stūres, izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu, drošu braukšanas ātrumu, ieturēt lielāku distanci, kā arī neveikt straujus manevrus.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem, apledojušiem un sasnigušiem valsts ceļiem LVC lūdz informēt pa tālruni 8000 5555, vai rakstīt e-pastu uz sic@lvceli.lv, vai LVC sociālo tīklu kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!