Jaunatnes sociāldemokrātiskā savienība (JSS) gatavojas organizēt publiskas protesta akcijas pret ASV politiku Irākā Džordža Buša vizītes laikā Rīgā, aģentūru LETA informēja JSS prezidents Ansis Dobelis.
Kā informēja Dobelis, JSS ir nosūtījusi aicinājumus arī citām organizācijām pievienoties plānotajiem protestiem, tai skaitā apvienības "Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā" jaunatnes organizācijai, Tautas saskaņas partijas jaunatnes organizācijai un zaļajām kustībām Latvijā.

Dobelis sacīja, ka protests pret ASV politiku Irākā varētu būt pikets vai demontrācija - tas esot atkarīgs no ASV prezidenta vizītes darba kārtības un paredzētajiem drošības pasākumiem.

Lai organizētu plānoto protestu, visas ieinteresētās organizācijas aicinātas tikties otrdien, 29.martā, plkst.15 JSS birojā.

Kā stāstīja Dobelis, JSS uzskata, ka ASV prezidents vizīte "būs vēl viena iespēja atgādināt, ka valsts, kas cīnās par cilvēktiesībām un mieru pasaulē īsteno vardarbīgu politiku Irākā". JSS vēlas aicināt arī izvērtēt Latvijas pozīciju Irākas kara jautājumā, atsaukt Latvijas karavīrus un nosodīt ASV karu šajā valstī.

"Mums, visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem rūp ne vien labas attiecības ar nozīmīgu starptautisku partneri, bet arī vispārējās morāles un ētikas normas, ir jāaptur šis ārprāts. ASV, ar Bušu kā tās politikas iniciatoru un izpildvaru, ir jāuzņemas pilna atbildība par konflikta izraisīšanu Irākā, kā arī nekavējoties pilnvērtīgi jāiesaista ANO konflikta risināšanā," uzskata JSS.

Kā ziņots, Bušs pēc Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ielūguma Rīgu apmeklēs 6. un 7.maijā.

Saistībā ar ASV prezidenta vizīti jau patlaban visi Latvijas drošības dienesti strādā paaugstinātā režīmā.

Drošības pasākumu plāns tiks apstiprināts tuvākajā laikā. Paaugstinātā režīmā strādās arī Iekšlietu ministrijas pakļautībā esošās iestādes un Nacionālie bruņotie spēki. Saistībā ar šo vizīti Latvijā ieradīsies arī ļoti ievērojams skaits ASV drošībnieku.

Drošības dienesti paredz, ka Rīgā būs ļoti daudz dažādu ierobežojumu, arī lidostā "Rīga" būs īpaši drošības pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!