Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Alekseja Loskutova kaitējums nav bijis tik liels, lai būtu attaisnojama tik augstas amatpersonas atstādināšana, sacīja bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.
"Nav izdarīts tāds kaitējums, kas attaisnotu tik augstas amatpersonas un tik politiski jūtīgas amatpersonas atstādināšanu," sacīja eksprezidente, spriežot pēc ģenerālprokurora Jāņa Maizīša un valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas secinātā par konstatētiem pārkāpumiem KNAB grāmatvedībā.

"Acīmredzot arī no operatīviem līdzekļiem nekas nekur nav pazudis, nekas nav nobēdzināts, inventārs nekur nav gaisā izkūpējis, līdzekļi nav nobīdīti privātās kabatās, ne ofšoru kontos. Ir tikai nepareizi vesta grāmatvedība, kas ir pret likumu un kas ir pārkāpums nenoliedzami," sacīja Vīķe-Freiberga, piebilstot, ka šajā gadījumā, iespējams, vajadzēja KNAB vadītājam izteikt rājienu un prasīt savest kārtībā grāmatvedību.

Bijusī prezidente norādīja, ka lēmums atstādināt Loskutovu no amata "varētu izklausīties kā reakcija uz nevēlamu rīcību no šīs iestādes puses".

Saeimai pamats atlaist KNAB vadītāju, pēc eksprezidentes domām, būtu tikai tad, ja prokuratūra būtu konstatējusi nelikumības Loskutova darbībā. "KNAB neko nav pazaudējis, nav pazaudējis, cik es noprotu, nevienu santīmu. [...] Es neredzu, ka šeit būtu pamats atlaist iestādes vadītāju," sacīja eksprezidente.

Otrdien valdība nolēma rosināt no amata atbrīvot KNAB priekšnieku Alekseju Loskutovu. Šāds lēmums pieņemts pēc iepazīšanās ar ģenerālprokurora vadītās izmeklēšanas komisijas ziņojumu par Loskutova darbību.

Galīgais lēmums par Loskutova tālāko darbību būs jāpieņem Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!