Valsts prezidente Vaira Vīķe - Friberga solījusi, ka Latvija spers nopietnus soļus sociālās integrācijas jomā, piektdien noslēdzot savu vizīti Kanādā.
Par to informēja Valsts prezidenta preses dienests.

Vīķe - Freiberga atzīmējusi, ka Latvijai nepieciešams katrs cilvēks, kam rūp Latvijas nākotne un kas ir lojāls Latvijas valstij. Latvijā esot daudz cilvēku, kas pēc tautības nav lavtieši, bet dod ļoti vērtīgu ieguldījumu sportā, mākslā, uzņēmējdarbībā un citās nozarēs.

"Ikkatrs ir latvietis, kurš ciena un mīl Latviju un tās pilsonību," teikusi Vīķe - Freiberga.

Viņa aicinājusi Kanādas latviešus nest Latvijas vārdu pasaulē, jo pēc katra latvieša citur tiek spriests par valsti kopumā.

Valsts prezidente arī pateikusies visiem Kanādas latviešiem, kas palīdzējuši Latvijai, un izteikuši gatavību arī nākotnē savas profesionālās zināšanas izmantot Latvijās labā.

Noslēdzot vizīti Kanādā, prezidente piektdien tikusies ar Kanādas latviešu kopienas pārstāvjiem - apmēram 500 vietējiem latviešiem. Vīķe - Freiberga arī atklājusi Kanādas latviešu mākslinieku gleznu izstādi, kuras kolekcija tika dāvināta Latvijai. Runājot par Latvijas nākotnes mērķiem, viņa uzsvērusi, ka iestāšanās NATO un Eiropas Savienībā prasīs zināmus grozījumus arī Latvijas Satversmē un aicinājusi par to diskutēt jau tagad.

Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga piektdien vakarā noslēdza vizīti Kanādā un sestdien devusies uz ASV, kur plāno tikties ar ANO ģenerālsekretāru Kofi Annanu, uzņēmēju Džordžu Sorosu un citām amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!