Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis ceturtdien lidostā “Rīga” organizētajā preses konferencē izteica dziļu līdzjūtību cilvēkiem, kuru piederīgie šodien Londonā gāja bojā vai cieta terora aktos, kā arī izteica stingru nosodījumu jebkāda veida terorismam, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšanai.
“Vēlos izteikt dziļās sāpes par cilvēkiem, kas cietuši, kā arī izteikt līdzjūtību Londonas pilsētai un Anglijas tauta”, sacīja prezidente. “Tā ir gļēva rīcība, kas aklā veidā uzbrūk nevainīgiem cilvēkiem, tā ir bezjēdzīga rīcība, kas nenes rezultātu”.

Prezidente arī atzīmēja, ka “mēs savu ārpolitiku neveidosim, balstoties uz teroristu iebiedējumiem, mēs to balstīsim uz principiem un partnerību”.

Abi prezidenti uzsvēra, ka gan Latvija, gan Polija solidarizējas ar Lielbritāniju un ir gatava stāvēt plecu pie pleca ar starptautisko sabiedrību cīņā ar terorismu.

Prezidente arī nosūtīja oficiālu līdzjūtību Lielbritānijas premjerministram Tonijam Blēram, Lielbritāniajs tautai un īpaši šodien terorisma aktos bojā gājušo piederīgajiem. Stingri nosodot šodien notikušos terora aktus, savā un Latvijas vārdā prezidente izteica visdziļāko līdzjūtību: “Mēs visi esam kopā ar jums šajā dziļajā skumju brīdī.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!