Foto: AFI
Ne tikai 100 deputāti un politiķi kopumā, bet visi Latvijas iedzīvotāji ir atbildīgi par to, kā un vai Latvija turpmāk attīstīsies, intervijā domubiedru kopai "Kopā" saka bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga.

Tieši atbildība, viņa paudusi, ir galvenais dzinulis turpmākai Latvijas attīstībai. "Vispirms jāmin atbildība. Atbildība pašam par savu rīcību, un sagaidīt tādu pašu atbildību no citiem. Ja cilvēks saka - ziniet, lai tas vilciens iet tālāk, es šeit kāpju ārā, un man šeit nav nekāda darīšana, tad tas vilciens aizies arī, un aizies bez viņa," viņa norādīja.

Bijusī prezidente skaidroja, ka cilvēkiem ir jāuzņemas "atbildība par savu izvēli, atbildība par savu rīcību vai rīcības trūkumu, un pietiekami aktīva nostāja, lai atgādinātu, ka arī no viņiem tiek sagaidīta atbildība". "Es ar to gribu teikt, ka tā atbildība ir ne tikai kaut kādai mistiskai elitei un 100 krēsliem Saeimā, bet absolūti visiem, kuru rīcība atstāj iespaidu uz citu dzīvi un viņu dzīves apstākļiem," piebilda valsts līdere.

Viņa arī lūgusi cilvēkus uzmanīties, lai tie nekļūtu par partiju reklāmu upuriem un nekļūt lēttiecīgiem. "Nevajag ticēt katram apgalvojumam un katram solījumam. Es domāju, ka, kļūstot lētticīgiem, mēs ļaujam citiem ar sevi manipulēt. Ja mēs esam kritiski domājoši, izmantojam savu veselo saprātu, tad ne uz kādām makšķerēm mūs nevar noķert," viņa teica. Prezidente gan arī norādīja, ka no politiķiem būtu jāgaida un jāprasa reāli izpildāmi solījumi.

Saeimas vēlēšanas paredzētas 2. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!