Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga 26. un 27.janvārī apmeklēs Stokholmu, lai piedalītos Zviedrijas valdības rīkotā holokausata jautājumiem veltītā starptautiskā forumā par holkausta izglītību, izpēti un pieminēšanu.
Paredzēts, ka pasākumā piedalīsies Francijas premjers, Vācijas kanclers, Dānijas, Norvēģijas, Somijas, Islandes, Zviedrijas premjeri, kā arī Argentīnas, Čehijas, Polijas un Ungārijas prezidenti.

Prezidente būs to dažu delegāciju vadītāju starpā, kuriem šajā augstākā līmeņa forumā dota iespēja uzstāties ar uzrunu.

Vaira Vīķe - Freiberga Stokholmā vadīs Latvijas delegāciju, kurā iekļauti arī izglītības ministrs Māris Vītols, Vēstures komisijas pārstāvji, Latvijas ebreju kopienas pārstāvji, kā arī skolotāji.

Paredzēts, ka forumā tiks risināts jautājums par Latvijas iespējamo sadarbību ar speciālo komisiju holokausta jautājumos. Komisijas dalībvalstis ir Zviedrija, ASV, Lielbritānija, Izraēla un Vācija.

Sadarbība ar šādu komisiju Latvijai nozīmētu iespēju izstrādāt dažādus projektus ar minētās komisijas dalībvalstīm.

Forumā laikā Vairai Vīķei - Freibergai paredzētas arī vairākas divpusējās tikšanās - ar Somijas premejeru Pāvo Liponenu, Slovēnijas prezidentu, Maķedonijas prezidentu, Simona Vīzentāla centra pārstāvjiem, kā arī ar ASV delegācijas vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!