Kamēr Vaira Vīķes-Freiberga pildījusi Valsts prezidenta funkcijas, viņas rīcībā nav nonākusi informācija par nopietniem pārkāpumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbībā.
"Pārbaude tika veikta pavasarī, bet pie manis šāda informācija nenonāca. Ja būtu atklāti kādi nopietni pārkāpumi, tad man to vajadzētu zināt," intervijā Latvijas Radio, kas publicēta portālā "vdiena.lv" sacīja eksprezidente.

Vīķe-Freiberga arī norādīja uz to, ka premjera Aigara Kalvīša (TP) rīcība, atstādinot KNAB vadītāju Alekseju Loskutovu, neesot salīdzināma ar premjera rīcību citās situācijās, kad Valsts kontrole atklājusi daudz nopietnākus pārkāpumus.

Eksprezidente atzina, ka Loskutova atstādināšana varētu radīt draudus "zināmām, politiski jūtīgām izmeklēšanām."

Kalvītis, kura pārraudzībā atrodas KNAB, pirmdien pret Loskutovu ierosināja disciplinārlietu, un līdz izmeklēšanas beigām viņš atstādināts no amata.

Valsts kontroles revīzijā par KNAB darbu 2006.gadā konstatēti ilgstoši pārkāpumi operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā.

Loskutovs pieļāva iespēju, ka viņa atstādināšana veikta politiskā spiediena dēļ, bet Valsts kontrole, iespējams, izmantota kā instruments atstādināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!