Foto: LETA
Esmu kļuvusi par kriminālpolitiska detektīva varoni, tā šodien grāmatas "Uzbrukums valstij. Neērtais Vaškevičs" prezentācijā tēlaini izteicās viņa sieva, uzņēmēja Ināra Vilkaste.

Vilkaste norādīja, ka saistībā ar visām tiesvedībām, kurās figurē gan viņa, gan Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks Vladimirs Vaškevičs, nevar nolaist rokas un jācīnās par sevi un citiem cilvēkiem šajā valstī, kā arī jāatrod spēks runāt par šiem procesiem.

Pēc viņas domām un kā tas arī atspoguļots grāmatā, Vaškeviča dienesta darbība skāra citu amatpersonu intereses, tāpēc tika mēģināts ar viņu izrēķināties. Vilkaste prezentācijā pauda arī, ka daudzie kriminālprocesi un civilprocesi pret viņu un Vaškeviču ir safabricēti.
Vilkaste piebilda, ka draudi arvien turpinās, jo marta sākumā viņas meita saņēma jaunus draudus.

Jautāta par Vaškeviča veselības stāvokli un viņa atrašanās vietu, Vilkaste atbildēja, ka viņš joprojām uzturas un ārstējas Austrijā, savukārt Latvijā viņa dzīvībai draud briesmas. Tikmēr uz jautājumu par grāmatas izmaksām Vilkaste īsti neatbildēja, norādot, ka "vienas grāmatas pašizmaksa ir četri eiro". Vēl uzņēmēja piebilda, ka pie izdevējiem viņa nevērsās un to izdeva pati.

Advokāte, cilvēktiesību eksperte Kristīne Krīgere grāmatas prezentācija izteicās, ka viņai ir grūti saprast, kā šajā demokrātiskajā valstī var vērst tādu vajāšanu pret vienu ģimeni. Viņa sacīja, ka Eiropas Cilvēktiesību tiesai ir vienkārša nostāja pret tiesas procesu - tam ir jāizskatās taisnīgam un jābūt taisnīgam, tomēr viņai kā ārvalstu novērotājai neliekas, ka gadījumā ar Vaškeviču tas notiek.

Vilkastes aizstāve, zvērināta advokāte Jeļena Kvjatkovska piebilda, ka visi dokumenti un pierādījumi, kas ir iekļauti grāmatā, ir īsti un ņemti no kriminālprocesa materiāliem. Pēc viņas domām, grāmata ir sasniegusi savu mērķi, jo izraisīja diskusiju, dažiem "lika arī nervozēt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!