Foto: LETA

Uzņēmēja Ināra Vilkaste ar iesniegumu ir vērsusies Eiropas Padomes (EP) organizācijā „Group of States against corruption” (GRECO), lai panāktu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) prettiesiskās rīcības izvērtēšanu starptautiskā līmenī, portālu “Delfi” informēja viņas interešu aizstāvji.

Iesniegumā GRECO uzņēmēja Vilkaste norāda uz tādiem KNAB pārkāpumiem kā privāto sarunu noklausīšanās un izsekošana jau kopš 2005.gada, mēģinājumi izspiest un safabricēt dažādu personu liecības pret viņu un citiem viņas ģimenes locekļiem, kā arī "sistemātiska tiesiskā vajāšana".  

"Ņemot vērā KNAB pārkāpumus un patvaļu pret mani vairāk nekā septiņu garumā, kā arī to, ka Ģenerālprokuratūra uz manām un advokātu sūdzībām ar reāliem pierādījumiem nereaģē, uzskatu, ka atbilstošus mērus, jāpieņem starptautiskai institūcijai," uzsvērusi Vilkaste.

Vilkaste pauda cerību, ka šis pamudinās GRECO izpētīt reālo situāciju, kas Latvijā slēpjas aiz skaļajiem korupcijas apkarošanas lozungiem, un rosināt pārmaiņas Latvijas normatīvajos aktos, lai mazinātu KNAB patvaļu.

Vilkaste uzskata, ka Ģenerālprokuratūra regulāri ieņem KNAB aizstāvošu pozīciju vai arī "uzdod izvērtēt iesniegumus par KNAB darbinieku pārkāpumiem pašiem pārkāpējiem. Kā lai šo citādāk sauc, ja ne par patvaļu," atzīmē Vilkaste.

Jau vēstīts, ka Vilkaste tiek tiesāta tā dēvētajā Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā. Iepriekš noteiktā naudassoda vietā Vilkastei Augstākā tiesa piesprieda divu gadu cietumsodu. Līdz brīdim, kamēr nebūs stājies spēkā galīgais spriedums, viņai uz cietumu nebūs jādodas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!