Foto: LETA

Ziņas par atstādinātā Finanšu ministrijas ierēdņa par kukuļdošanu apsūdzētā Vladimira Vaškeviča mēģinājumiem slēpties nav patiesas, paziņojumā medijiem norāda viņa sieva uzņēmēja Ināra Vilkaste.

Par kukuļdošanu apsūdzētais Vaškevičs ilgstoši neierodas uz tiesas sēdēm un nav atrodams arī norādītajā ārstniecības iestādē ārzemēs. Apsūdzētā aizstāvji turpina uzturēt versiju, ka Vaškevičs ir slims un, ka viņa atlabšana prasīšot ilgāku laiku, tomēr drīzumā bijušo augsta ranga muitnieku varētu izsludināt starptautiskā meklēšanā, svētdien ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga".

„Nav iemesla meklēt sensāciju, kur tās nav. Vaškeviča atrašanās vieta tiesai ir zināma. Tomēr, tā kā šis process ir slēgts un lai nekaitētu tiesvedībai, sīkāka informācija par Vaškeviča ārstniecības iestādi netiks sniegta," norāda Vilkaste.

Vilkaste norāda, ka Austrijas advokāti jau vairākkārt ir vērsušies pie atbildīgajām Latvijas valsts institūcijām, lai noskaidrotu, kādi pabalsti tiek piešķirti amatpersonām, kuras cietušas pildot savus amata pienākumus, jo viņš faktiski esot palicis bez iztikas līdzekļiem.

Kā ziņots, Vaškevičs tiek apsūdzēts par 52 880 eiro (37 164 latu) un 5600 latu kukuļu došanu kādai VID amatpersonai. Šo lietu Rīgas apgabaltiesa patlaban izskata aiz slēgtām durvīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!