Saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka maiņu rodas bažas par atsevišķu KNAB biroja funkciju veikšanu nākotnē, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja KNAB priekšnieka pienākumu izpildītājs Alvis Vilks.
Katrs jauns vadītājs nāk ar savu redzējumu un skatījumu par KNAB darbu un funkcijām, un pastāv iespēja, ka jaunais gribēs apliecināt sevi, piemēram, izdarot izmaiņas struktūrā un personāla sastāvā, kas atstāj spriedzi uz darbiniekiem, atzina Vilks, norādot, ka par atsevišķu KNAB funkciju veikšanu daži iespējamie biroja priekšnieka amata kandidāti izteikušies skeptiski, piemēram, atzīstot, ka partiju finanšu kontrole būtu jāveic citām iestādēm.

Līdz ar to rodas bažas, kas notiks ar šīs funkcijas veikšanu nākotnē. Protams, iestādes funkcijas nosaka likums, taču vadītājs nosaka, kā tiks veiktas šīs funkcijas, atzina Vilks.

Viņš neuzskata par savu uzdevumu kandidēt uz KNAB priekšnieka amatu, jo viņam patlaban ir citas prioritātes. Arī politiķi ir iezīmējuši, ka nākamo biroja vadītāju nevēlas redzēt no KNAB patlaban strādājošo vidus, atzīmēja KNAB priekšnieka pienākumu izpildītājs.

Kā atzina Vilks, ir būtiski, lai galvenais kritērijs, izraugoties nākamo biroja vadītāju, būtu profesionalitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!