Foto: LETA

Lata atbalsta grupu vajadzēja dibināt pirms pāris gadiem, kad Latvijā iedzīvotāji mainīja latu citās valūtās, tā vairāku "Saskaņas centra" (SC) deputātu iniciatīvu nodibināt lata atbalsta grupu komentē finanšu ministrs Andris Vilks (V).

"SC deputāti nodibinājuši Lata atbalsta grupu? To vajadzēja darīt pāris gadus agrāk, kad valstī panikā mainīja simtiem miljonu latu uz eiro, USD," savā tvitera kontā raksta finanšu ministrs.

Kā ziņots, SC Saeimas deputāti - Nikolajs Kabanovs, Aleksandrs Sakovskis un Igors Meļņikovs - šodien nodibinājuši deputātu lata atbalsta grupu ar mērķi diskutēt par eiro ieviešanas termiņiem un nosacījumiem. Kā skaidroja Kabanovs, patlaban sabiedrībā ir vērojama neapmierinātība un skepse saistībā ar eiro ieviešanu. Tāpēc deputāti plāno piesaistīt ekspertus un diplomātus, lai diskutētu par eiro ieviešanu Latvijā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, ekonomiskās krīzes laikā 2009.gadā sabiedrībā virmoja baumas un bažas par iespējamu lata devalvāciju, radot satraukumu sabiedrībā un motivējot cilvēkus latus konvertēt citā valūtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!