Foto: LETA
Mūsu valsts attīstība un nākotnes perspektīva balstīsies tieši šodienas jauniešos, uzskata finanšu ministrs un Latvijas Jauno zemnieku kluba prezidents Andris Vilks (V),

Vilks norāda, ka jauni cilvēki ir katras valsts vērtība un labo darbu mēraukla, jo tieši jaunieši visacīgāk raugās un vērtē paveikto, plāno savu turpmāko dzīvi un iespējas.

To ministrs paudis apsveikumā konferences "Jaunieši - Latvijas vērtība?!" dalībniekiem, kurā tiek meklēti risinājumi, kā stiprināt un attīstīt jaunatnes organizācijas, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Jauniešu pilsoniskā aktivitāte, kas izpaužas, darbojoties dažādās organizācijās un biedrībās, ir būtiska investīcija valsts attīstībā, tostarp arī demokrātisku sabiedrības vērtību stiprināšanā. Jauni cilvēki, kuri vēl ir savu vērtību veidošanas ceļā, ir īpaši atvērti diskusijām par vērtībām, attieksmēm un viedokļiem, mēģinot gūt izpratni par savu lomu valstī.

Tāpēc ministrs jo īpaši atzinīgi raugās uz tiem, kuri aktīvi iesaistās dažādās iniciatīvās un dod savu artavu mūsu kopīgajai izaugsmei, informēja Jarockis.

„Es spēju novērtēt aktīvo jauniešu pūles mūsu valsts labā, jo pats esmu darbojies organizācijā, kas aizstāv jaunatnei un valstij svarīgas vērtības. Esmu bijis Jauno zemnieku kluba vadītājs, un kopā ar Latvijas Mazpulkiem esam organizējuši vairākus nozīmīgus pasākumus. Tāpēc es no savas pieredzes zinu, ka tas ir liels un nozīmīgs darbs, kas pēc pamatotām pūlēm var nest augļus," norāda Vilks.

"Daudzas balsis vienmēr skanēs skaļāk nekā viena, tādēļ aicinu jauniešus pulcēties vienkopus un iesaistīties organizētā darbībā - biedrībās, nodibinājumos vai interešu grupās, lai kopā paveiktu vairāk. Jaunas idejas un iniciatīvas tiek augstu novērtētas, taču jāņem vērā, ka tām jābūt arī pamatotām," uzsvēris ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!