Foto: LETA
Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis par muļķībām un murgiem sauc Latvijas Televīzijā (LTV) trešdien izskanējušo pieņēmumu, ka viņš nodevis slepenu informāciju bijušajam Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājam Dzintaram Jaundžeikaram (LPP/LC),kurš, iespējams, minēto iemeslu dēļ ir aizturēts.

LTV raidījums "Panorāma" trešdien, atsaucoties uz tā rīcībā esošu informāciju, vēstīja, ka Jaundžeikars aizturēts, iespējams, tāpēc, ka vācis slepenu informāciju partijas biedram Aināram Šleseram, ko viņam savukārt nodevis toreizējais KNAB vadītājs Vilnītis. Raidījums ziņoja, ka Jaundžeikars, iespējams, slepeno informāciju vācis pērn pirms 10.Saeimas vēlēšanām, kad KNAB esot gatavojies aizturēt Šleseru. Jaundžeikars to uzzinājis no toreizējā KNAB vadītāja Vilnīša, ar kuru esot labi paziņas. Šlesers pēc tam uz kādu laiku esot aizbraucis no Latvijas.

"Ko es varu atbildēt uz tādām muļķībām. Prasiet [Ainaram] Latkovskim, [Jutai] Strīķei un vēl veselai rindai, viņi labāk zina. Tā pašlaik izskatās. It sevišķi Latkovska kungam vajag pajautāt, jo viņš visu zina – kaut kādas attiecības ir. Tas vairs nav smieklīgi – viens ir slims cilvēks, un viens nodarbojas ar fantazēšanu. Tie ir slima cilvēka un fantazētāja murgi," sacīja Vilnītis.

Viņš ir pārliecināts, ka LTV "Panorāmai" šādu informāciju nodevis KNAB. "Kurš tad viņiem tādu informāciju iedeva, no gaisa jau neko neķēra. Turpinās no biroja ar "Vienotību" kaut kādas spēles, un kaut kāda dezinformācija tiek laista publiskajā telpā. Tādā veidā izpaužas slima cilvēka un daža laba fantāzijas," norādīja bijušais KNAB priekšnieks.

Kad vadījis KNAB, Vilnītis ar daudzām amatpersonām ticies gan formālā, gan neformālā gaisotnē.

"Es ar daudziem esmu ticies, ne tikai ar Jaundžeikaru. Ar Latkovski arī tikos, bieži un neoficiālās tikšanās. Nu ko tālāk? Par to viņš negrib pastāstīt, par ko mēs runājām, – par problēmām KNAB, par informācijas noplūdēm. Kad kaut kas bija jāmeklē un jādara, tad neviens neko nedarīja. Gan jau viss noskaidrosies, kurš tad tur pludināja. Par to Šleseru man nekādi nevar piesiet, jo sen jau sākās pirms manis," klāstīja Vilnītis.

Jaundžeikara aizturēšanu viņš uzskata par KNAB kārtējo organizēto šovu. Neviena no tiesībsargājošajām iestādēm ar Vilnīti par Jaundžeikara lietu nav vēlējusies aprunāties.

Vilnītis apgalvoja, ka paies zināms laiks un patiesība par KNAB iekšējām problēmām un biroja iekšējo korupciju "nāks uz āru", jo to noslēpt nevarot. Viņš arī uzskata, ka nevienam nav intereses atbrīvoties no negodprātīgiem KNAB darbiniekiem, kuri tiek piesegti visaugstākajā līmenī.

Jau vēstīts, ka KNAB trešdien aizturējis Jaundžeikaru. Birojs gan pagaidām neizpauž, par ko tieši bijušais iekšlietu ministrs un Saeimas deputāts Jaundžeikars aizturēts. KNAB vien apstiprina bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un kas atzīts par slepenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!