Foto: F64
Veiksmīgākai koruptīvo noziegumu izmeklēšanai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis rosina veidot specializētu pretkorupcijas lietu prokuratūru.

Uzstājoties prokuratūras gada pārskata sanāksmē, Vilnītis norādīja, ka nereti ir saskāries ar rajonu prokuroriem, kuru zināšanas amatpersonu noziegumu izmeklēšanā nav pilnīgas, tāpēc tās būtu jāuzlabo.

Vilnītis uzteica sadarbību ar prokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu nodaļas virsprokuroru Modri Adleru, taču norādīja, ka problēmas KNAB ir ar atsevišķiem rajona līmeņa prokuroriem. Proti, ne visiem prokuroriem esot izpratne par noziegumiem, kas paredzēti Krimināllikuma nodaļā par amatpersonu noziegumiem.

Redzot cik veiksmīgi darbojas nule izveidotā Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūra, Vilnītis rosināja veidot Ģenerālprokuratūras paspārnē esošu koruptīvo noziegumu izmeklēšanas prokuratūru.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers šo Vilnīša priekšlikumu atzina par apspriešanas vērtu, taču bažījās, ka tā īstenošanai varētu būt problēmas ar finansējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!