Foto: DELFI

Koalīcija nekad nav bijusi pavisam stabila – tas izriet no vēlēšanu rezultātiem, taču, tuvojoties Saeimas un pašvaldību vēlēšanām, kā arī nākamā gada budžeta pieņemšanai, viļņošanās koalīcijā kļūst lielāka, ceturtdien, 6. maijā, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas vadītājs Raivis Dzintars (NA).

"Šo jautājumu ne velti esam saņēmuši jau kopš šīs valdības izveidošanas – nekad tā nav bijusi pavisam stabila – tas izriet no vēlēšanu rezultātiem. Protams, jo tuvāk ir nākamās Saeimas un pašvaldības vēlēšanas, un nākamā gada budžeta pieņemšana, jo tā viļņošanās kļūs lielāka, un katru atsevišķu gadījumu nevar skatīt izrautu no konteksta – visi šie gadījumi rāda, ka pretrunas diemžēl samilzt," atzina NA pārstāvis.

Vaicāts par kāda ministra iespējamu nomaiņu valdībā, Dzintars uzsvēra, ka šobrīd ir "pārāk daudz nezināmo, lai atbildētu uz šo jautājumu", taču šobrīd ir partneri, kas šajā jautājumā būtu ieinteresēti.

"NA ieskatā šis nav labākais laiks, lai vērtu vaļā koalīcijas līgumu, pārdalītu amatus – esam pārliecinājušies, ka šādi procesi mēdz iestrēgt. Ir ļoti svarīgi, lai visa valdības komanda, kāda tā ir, turpinātu strādāt un koncentrēties uz savu tiešo pienākumu veikšanu, nevis uz politisko ietekmju pārdali," atzina Dzintars.

Deputāts neatklāja, kuri partneri ir ieinteresēti iespējamā ministru maiņā, apgalvojot, ka viņam šobrīd ir jācenšas būt pietiekami diplomātiskam un ar izteikumiem nepalielināt nestabilitāti koalīcijas ietvaros.

Dzintars gan minēja, ka politikas procesu vērotāji ļoti labi redz, "kas šobrīd izdara asākās kustības un izrāda neapmierinātību ar esošo situāciju".

Taujāts par ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga politiskās partijas maiņu Dzintars sacīja, ka tā ir bijusi viņa paša brīvprātīga, pārdomāta izvēle, kas balstījusies pārliecībā par labu sadarbību ar Nacionālo apvienību.

"Mūsu ieskatā koalīcijas partneriem vajadzētu respektēt šo izvēli, vēl jo vairāk, jo spēku samēri kopš valdības izveidošanas ir mainījušies," raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Raivis Dzintars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!