Foto: LETA

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) nolēmis no amata atbrīvot zvērinātu notāri Ināru Dobbermani.

Ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs informēja, ka Rasnačs pieņēmis lēmumu atbrīvot no amata zvērinātu notāri Dobbermani, un vienlaikus ministrs ir norīkojis citu notāru, kuram līdz 29. aprīlim jāpārņem notariālās grāmatas, lietas, akti un glabājamās vērtības, klātesot Latvijas Zvērinātu notāru padomes (ZNP) un Rīgas apgabaltiesas pārstāvjiem.

ZNP rīkotājdirektore Vija Piziča paskaidroja, ka Dobbermane pati iesniedza atlūgumu un no 15. aprīļa viņa vairs nepilda savus notāres pienākumus. Piziča piebilda, ka tas izslēdz tiesvedības riskus.

Disciplinārlieta pret notāri tika ierosināta par iespējamiem procesuālo normu pārkāpumiem. Raidījums "Nekā personīga" iepriekš ziņoja, ka notāre izdevusi mantojuma apliecību, lai arī testaments, iespējams, bijis viltots.

Zvērinātu notāru padomē papildināja, ka pret Dobbermani tika ierosināta disciplinārlieta par to, ka viņa nolaidīgi veikusi savus amata pienākumus mantojuma lietās. Viņas darbības liecina par izpratnes trūkumu par normatīvo regulējumu, tiesisko seku neapzināšanos un paļaušanos uz citu mutiski izteiktu viedokli, nevis uz tiesību normu prasībām.

Vienlaikus ZNP pauda, ka tā aicinās Tieslietu ministriju pasteidzināt darbu privāto dokumentu izmantošanas tiesiskā regulējuma sakārtošanā. "Raidījumā "Nekā personīga" atspoguļotais par konkrēto mantojuma lietu atklāj ne tikai nepilnības Dobbermanes darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!