Foto: stock.xchng

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) piemērojis 10 000 latu sodu SIA ”Izdevīgi pirkumi”, kas iepriekš portālos "Orangelife.lv" un "Kupon.lv" piedāvāja pirkt ceļojumu kuponus uz dažādiem galamērķiem, taču ceļojumi nenotika un uzņēmums naudu neatmaksāja.

PTAC interneta mājas lapā publicētais lēmums liecina, ka patērētāju tiesību sargi uzņēmuma rīcībā konstatējuši, ka tūrisma pakalpojumu piedāvātājs īstenojis negodīgu komercpraksi.

Par uzņēmuma rīcību PTAC bija saņēmis 115 patērētāju iesniegumus, kā arī sniedzis vairāk nekā 20 konsultācijas klātienē, 119 telefoniskas konsultācijas un 49 atbildes uz saņemtajām elektroniskā pasta vēstulēm.

Izvērtējot šo lietu, PTAC atzina, ka uzņēmums vairākās interneta vietnēs izvietojis reklāmas, bet patērētājiem nav izsniedzis ne līgumus par ceļojumiem, ne arī atmaksājis iepriekš par ceļojuma kupona iegādi samaksāto naudu. Tāpat informācija, ko uzņēmums sniedzis patērētājiem, nav atbildusi vairākiem valdības noteiktajiem kritērijiem.

Uzņēmuma pārstāvis, ka jūlija beigās bija ieradies PTAC, lai sniegtu paskaidrojumus par šo situāciju, nevarēja sniegt PTAC lietas būtības noskaidrošanai nepieciešamo informāciju un dokumentus par uzņēmuma komercpraksē izmantotās informācijas patiesumu un tā darbības atbilstību Negodīgas komercprakses novēršanas likuma prasībām. Uz atkārtotu jautājuma izskatīšanu uzņēmuma pārstāvis neieradās, teikts PTAC lēmumā.

PTAC lietu izskatīja un atzina, ka "Izdevīgi pirkumi" īstenojuši negodīgu komercpraksi, kas ir aizliegta, kā arī nerīkojās ar profesionālu rūpību un vispāratzītai godīgai tirgus praksei un noteica uzņēmumam 10 000 latu sodu. Šo lēmumu ”Izdevīgi pirkumi” var pārsūdzēt Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā desmit darba dienu laikā no pilna lēmuma paziņošanas dienas.

PTAC pārstāve Sanita Gertnere portālam "Delfi" iepriekš sacīja, ka PTAC kopš jūnija turpina saņemt iedzīvotāju sūdzības par SIA "Izdevīgi pirkumi" rīcību. Viņa uzsvēra, ka iedzīvotāji ar pretenzijām par ceļojumu kuponu pirkumiem portālos "Orangelife.lv" un "Kupon.lv"  var vērsties gan PTAC gan arī policijā.

Iepriekš tika lēsts, ka viltus kuponus būtu varējuši iegādājušies ap 60 ceļotgribētāji. Izmeklēšanu sāka arī policija.

PTAC pārstāve papildināja, ka centrs jau šī gada jūlijā piemērojis uzņēmumam pagaidu noregulējumu - aizliegumu reklamēt un pārdot tūrisma pakalpojumu kuponus un šis aizliegums joprojām ir spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!