Foto: F64

Pašlaik grūti komentēt, kā brīvdienās jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits ietekmēs iespējamo ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu mīkstināšanu, norādīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Ministre stāstīja, ka ir konstatēts pietiekami liels saslimšanas gadījumu skaits vienā iestādē, un saslimšanas atklātas, veicot mērķtiecīgu skrīningu. Šādas testēšanas tiks turpinātas, solīja politiķe.

Lai arī maija svētku brīvdienās bijušas dienas, kad nav stacionēti jauni Covid-19 pacienti un nav reģistrēti arī nāves gadījumi, turklāt "ļoti cerīga" bijusi diena, kad Covid-19 konstatēts tikai vienam cilvēkam, šo tendenci nevar saukt par noturīgu, uzskata Viņķele.

Viņa atgādināja, ka pirmdien ziņots par diviem hospitalizētiem Covid-19 pacientiem.

"Var teikt, ka ir viens solis uz priekšu, viens uz sāniem," situāciju komentēja ministre.

Tāpēc amatpersona izvairījās "spekulēt" ar atklāto Covid-19 gadījumu skaita ietekmi uz iespējamo ierobežojumu mīkstināšanu, ko valdība plāno skatīt šonedēļ. Vērtējot situāciju, tiks ņemts plašāks datu kopums, norādīja ministre.

Jau ziņots, ka pēdējo 24 stundu laikā Latvijā reģistrēti 17 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir divreiz vairāk nekā diennakti iepriekš. Aizvadītajā diennaktī Covid-19 testi veikti 1219 personām, bet līdz šim kopumā – 65 464 personām.

Septiņi no jaunajiem gadījumiem saistīti ar sociālās aprūpes centru "Gaiļezers" Rīgā.

Tādējādi Latvijā atklāto Covid-19 gadījumu skaits diennakts laikā pieaudzis par 1,93%, turpretim diennakti iepriekš šis pieaugums bija 0,92%.

Aprēķini liecina, ka aizvadītās diennakts laikā atklāto Covid-19 gadījumu īpatsvars pret diennaktī veiktajiem testiem bijis 1,39%, kas ir augstākais rādītājs kopš 19. aprīļa, kad diennakts laikā atklāto Covid-19 gadījumu īpatsvars pret diennaktī veiktajiem testiem bija 1,52%.

Savukārt līdz 3. maijam kopumā atklāto Covid-19 gadījumu īpatsvars pret veikto testu kopskaitu diennakts laikā saglabājies nemainīgs – 1,37%, liecina aprēķini, kas veikti, balstoties uz SPKC datiem.

Latvijā Covid-19 līdz šim konstatēts 896 cilvēkiem, 348 no viņiem izveseļojušies, bet 16 nomiruši.

Kā liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati, pēdējās diennakts laikā Latvijā stacionēti divi ar Covid-19 sasirgušie, bet kopumā stacionāros patlaban ārstējas 34 Covid-19 pacienti – 30 ar vidēji smagu, bet četri ar smagu slimības gaitu.

Līdz šim no stacionāra izrakstīti 98 jaunā koronavīrusa pacienti, liecina NVD dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!