Foto: LETA

Partijai "Vienotība" pēc bijušā premjera Valda Dombrovska demisijas ir iestājies smags periods. Dombrovski varēja saukt pag grāmatvedi, taču viņam bija politiskā vīzija, Latvijas Neatkarīgās Televīzijas rīta raidījumā "900 sekundes" sacīja partijas biedre un Saeimas deputāte Ilze Viņķele.

"Diemžēl šis "pēc Valda Dombrovska laiks" mums kā organizācijai izvērtēs smagāks, nekā to būtu vēlējušies," savukārt inetrvijā Latvijas Radio teica Saeimas deputāte, norādot, ka nākamā gada laikā jāsaprot, vai partija ir spējīga savākties un nospraust reālus mērķus.

Politiķe minēja, ka partijai nepieciešams izanalizēt vēlētāju dotos signālus, jo pretējā gadījumā partijai pastāv iespēja "aiziet pa skuju taku", proti, partija var sašķelties vai pat pazust no politikas tieši nesaskaņu un nespējas pieņemt lēmumus dēļ.

Runājot par sestdien, 6.decembrī, gaidāmo partijas kongresu, Viņķele Latvijas Radio minēja, ka tajā apdziļināta analīze par pēc vēlēšanām notikušām lietām, visticamāk, nenotiks. Kongress visdrīzāk būs skaistām runām pārpildīts un "gludens", jo tā tas bijis jau iepriekš. Neskatoties uz to, ka atsevišķi partijas biedri izteikuši priekšlikumu kongresu padarīt negludāku, šāds priekšlikums neesot ticis atbalstīts.

"Ar vienas balss pārsvaru lēmums bija par labu pietiekami tradicionālam, gludam, pietiekami mierīgam un rimtam kongresam," noteica Viņķele.

Vienlaikus Saeimas deputāte pauda pārliecību par to, ka partija vēl var savākties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!