Foto: LETA

Saeimas deputāte Ilze Viņķele ( V) patlaban gaida atbildi par to, vai viņai piešķirta prestižā senatora Dž.Viljama Fulbraita vārdā nosauktā stipendija.

Pozitīvas atbildes gadījumā viņa uz gadu noliks mandātu un dosies studēt uz ASV, piektdien vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Pēc LTV rīcībā esošās informācijas, tāpat drīzumā policija prokuratūrai varētu nodot lietu par sensitīvu datu publiskošanu, ko izdarījis deputāts  Mārtiņš Šics (LRA). Tad Saeimai būs jālemj par viņa izdošanu kriminālvajāšanai.

Raidījums atzīmē, ka līdz ar deputāta Daiņa Liepiņa (LRA) izdošanu kriminālvajāšanai Saeimas deputātu skaits sarucis, bet tas varētu samazināties vēl gan saistībā ar iespējamo Šica kriminālvajāšanu, gan saistībā ar Viņķeles došanos studēt. 

Jau vēstīts, ka pēc ceturtdienas Saeimas lēmuma par piekrišanu Liepiņa krimināllietas turpmākai izskatīšanai tiesā, viņš pagaidām nevarēs piedalīties parlamenta sēdēs, kā arī saņems pusi no algas.

Savukārt "VienotībasRēzeknes nodaļas biedri grib panākt politiskā spēka Viļānu novada nodaļas vadītāja Jura Vidiņa izslēgšanu no partijas par viņa izteikumiem un rīcību saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu Latgalē Saeimasvēlēšanās par labu deputātam Dzintaram Zaķim, jo tas esot grāvis partijas prestižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!