No atsevišķiem partijas "Vienotība" biedriem ir jūtams spiediens, lai deputāte Ilze Viņķele (V) un deputāte Lolita Čigāne (V) pamet partiju, to otrdien intervijā Latvijas Radio atzina Viņķele.

"Tā varētu teikt, ka mēs izjūtam spiedienu," viņa teica. Pēc Viņķeles skaidrotā, "daļa partijas valdes diezgan nepārprotami, daiļrunīgi" mēģināja parādīt, ka "tādiem elementiem" kā Viņķele un Čigāne nav vietas "Vienotības" kolektīvā.

Vienlaikus šāda attieksme neesot visiem valdes pārstāvjiem, un no daudziem partijas biedriem Viņķele jūt atbalstu. Kā šādus cilvēkus viņa minēja Andri Piebalgu, Sandru Kalnieti, Laimdotu Straujumu.

Iespēja, ka partijas Ētikas komisija rosinās izslēgt abas deputātes no partijas, pastāv, taču gala lēmums tāpat jāpieņem partijas valdē, skaidroja Viņķele. No deputātes teiktā noprotams, ka viņas un Čigānes izslēgšanas gadījumā partiju pamestu arī citi tā dēvētā liberālā sešinieka pārstāvji, jo "sešinieks ir vienots savā nostājā".

Jau vēstīts, ka pēc garām diskusijām partijas "Vienotība" valde pirmdien nolēma jautājumu par Viņķeles un Čigānes izslēgšanu no politiskā spēka lūgt vērtēt partijas Ētikas komisijai.

Iesniegumu ar aicinājumu izskatīt Viņķeles un Čigānes izslēgšanu no partijas iesniedza Liepājas, Neretas un Rēzeknes nodaļas, kā arī 12 Rīgas nodaļas biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!