Foto: LETA

Veselības ministre Ilze Viņķele, kura ir partijas “Kustība Par!” biedre, naktī uz svētdienu pārtraukusi "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) pārstāvju kopīgo ballīti par godu uzvarai Rīgas domes vēlēšanās. Veselības ministre šādu soli spērusi, jo burziņā netika ievēroti Covid-19 ierobežojošie pasākumi.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu provizoriskie rezultāti liecina, ka vēlēšanās uzvarējis "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) apvienotais saraksts. AP/P saraksts vēlēšanās saņēmis 26,16% no balsīm, tiekot pie 18 no 60 vietām Rīgas domē.

Daudzas partijas pēc Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām sarīkoja pēcvēlēšanu burziņus. AP/P savu ballīti iegrieza leģendārājā bārā "Andalūzijas suns", kas atrodas Berga bazārā. Pie galdiņiem ar skūpstiem un apskāvieniem apmainījās gan vēlēšanās kandidējušie, gan tie, kas šo apvienību atbalstījuši no tās sākuma. Berga bazāra laukums vakara sākumā bija partiju apvienības atbalstītāju pilns – ļaudis ēda, dzēra un mēļoja. Taču svinības plaši vērienīgas neizdevās, jo ieradusies veselības ministre Viņķele un lūgusi biedriem izklīst Covid-19 draudu dēļ.

Veselības ministres rīcība nav palikusi nepamanīta sociālo tīklu aktīvākajiem lietotājiem. Pati ministre arī apstiprinājusi, ka ar savu rīcību pārtraukusi ballīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!