Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis veselības ministrei Ilzei Viņķelei (A/P) līdz 31. janvārim sagatavot piedāvājumu par jaunu darba samaksas atalgojuma modeli mediķiem, portālu “Delfi” informēja premjera birojā.

Ministru prezidents otrdien tikās ar veselības ministri, lai pārrunātu ministres redzējumu par iespējām uzlabot veselības aprūpes sistēmu. Kariņš otrdien arī izdeva rezolūciju Viņķelei, norādot, ka līdz 31.janvārim jāsagatavo un Ministru kabinetā jāiesniedz piedāvājums par jaunu darba samaksas atalgojuma modeli mediķiem.

Kariņš norādīja, ka, izprotot situāciju veselības aprūpes nozarē, valdība ir apņēmusies turpināt darbu pie papildus finansējuma piešķiršanas nozarei, strādājot arī pie 2021. un 2022. gadu budžetiem.

"Taču veselības aprūpes sistēmā ir veicami konkrēti uzlabojumi jau šobrīd, kas neprasa papildu ieguldījumus, bet padarītu to caurspīdīgāku, efektīvāku un pieejamāku. Šodien ar veselības ministri pārrunājām viņas redzējumu par prioritāri veicamajiem darbiem veselības aprūpē. Sagaidu, ka ministre ar tiem drīzumā iepazīstinās gan valdības kolēģus, gan sabiedrību," uzsvēra Kariņš.

Kariņš un Viņķele vienojās, ka 10. decembra Ministru kabineta sēdē Viņķele piedāvās slimnīcu tīkla modeli atbilstoši sniegto pakalpojumu līmeņiem, lai nodrošinātu vienmērīgus un kvalitatīvus pakalpojumus visā valstī.

Tāpat Kariņš decembra sākumā sagaida Viņķeles pārskatu par veselības aprūpes sistēmas reformu gaitu un priekšlikumus tās uzlabošanai, ņemot vērā aktuālo situāciju veselības aprūpē.

Savukārt līdz 31. janvārim Veselības ministrijai jāsagatavo piedāvājums jaunai ārstniecības personu darba samaksas kārtībai, lai ieviestu caurskatāmu un vienotu nozarē strādājošo atalgojumu sistēmu un novērstu tajā iespējamās netaisnības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!