Traģiskās autoavārijas vakarā, kad bojā gāja divi grupas "Līvi" dalībnieki, pie auto stūres esošā mūziķa Ainara Virgas organismā nav bijušas narkotiskās vielas.
Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Ingūna Dunda pastāstīja, ka ceturtdien ekspertīzes veicēji slimnīcā "Gaiļezers" telefoniski par to informējuši lietas izmeklētāju.

Liktenīgā avārija, kurā gāja bojā bundzinieks Dainis Virga un "Līvu" skaņu režisors Juris Jakovļevs, notika ceļā no rokmūzikas veterānu koncerta Daugavpilī aptuveni 30 kilometru no Daugavpils uz Rīgas šosejas 26.jūlijā īsi pirms pusnakts. "Līvi" no koncerta braukuši grupas līdera Ainara Virgas mašīnā. Ainaram Virgam un solistam un basģitāristam Grodumam pēc avārijas bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Gan Jānis Grodums, gan Ainars Virga policijai atzinuši, ka traģiskā avārija, kurā bojā gāja divi "Līvu" dalībnieki, iespējams, notikusi muļķīgas nejaušības dēļ. Liktenīgā brauciena laikā automašīnā "valdījusi labdabīga atmosfēra un aizmugurē sēdošie Dainis Virga un Juris Jakovļevs dauzījušies, grūstījušies un citādi ālējušies". Abi nopratinātie liecinājuši, ka kādā brīdī pie stūres sēdošais Ainars Virga saņēmis nejaušu sitienu kakla un galvas rajonā un tādēļ nav varējis novaldīt auto".

Daugavpils policija saistībā ar traģisko autoavāriju ierosinātās krimināllietas ietvaros kopumā nozīmēja septiņas ekspertīzes - četras tiesu medicīniskās, divas bioloģiskās un autotehnisko. Tostarp Ainara Virgas asins analīzes liecina, ka pie stūres sēdējušais mūziķis avārijas brīdī bijis skaidrā, viņa asinīs konstatētas 0,02 promiles alkohola. Arī auto bijis tehniskā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!