Turpmāk vīriešiem, kuri vēlēsies saņemt ASV vīzas, ASV vēstniecībā papildus būs jāsniedz informācija par piederību organizācijām un militāro pieredzi.
Kā aģentūru LETA informēja ASV vēstniecībā Rīgā, jaunie noteikumi ir spēkā visās valstīs, kuru pilsoņiem nepieciešamas vīzas ieceļošanai ASV, un tie attiecas uz vīriešiem vecumā no 16 līdz 45 gadiem.

Oficiālās papildu anketas nosaukums ir DS 157, un tās mērķis ir ievākt papildu ziņas nolūkā nepieļaut iespējamo teroristu ieceļošanu ASV.

Jaunajā anketā kopumā ietverti 18 jautājumi, kuros potenciālo ASV vīzas saņēmēju lūdz nosaukt visas valstis, kurās viņš uzturējies pēdējo 10 gadu laikā, kā arī visas valstis, kurās vīzas pieprasītājam jelkad izsniegta pase.

Vīzas pretendentiem turpmāk būs arī jāinformē ASV konsulārais dienests par nozaudētajām pasēm, pēdējiem trim darba devējiem, par iemaņām bioloģisko, kodolieroču un ķīmisko ieroču izgatavošanā un izmantošanā.

Potenciālajiem ieceļotājiem ASV būs jāsniedz informācija arī par savu pieredzi bruņotajos konfliktos, norādot, vai tajos ticis iesaistīt kā aktīvs dalībnieks vai cietušais.

Tāpat vīzas pretendentiem vīriešiem ASV konsulārajiem darbiniekiem būs jāziņo par konkrētās personas profesijām un par izglītību.

Lai arī instrukcija paredz, ka papildu anketa jāaizpilda vīriešiem vecumā no 16 līdz 45 gadiem, atsevišķos gadījumos anketas aizpildīšanu var pieprasīt arī citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!