Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī mediķi snieguši palīdzību kādam vīrietim, kuru sadzēlis alus kausā iekritis sirsenis, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Negadījums noticis Vidzemē, kur kāds 48 gadus vecs vīrietis neuzmanīgi iedzēris no alus kausa, kurā bija iekritis irsis. Pēc kukaiņa dzēliena vīrietim sākusies izteikta alerģiska reakcija, kas apdraudējusi dzīvību, – strauji sākusies tūska uz mēles, lūpām un sejas.

Vīrietis nevarējis parunāt, kā arī viņam bijis grūti elpot. Mediķi cietušajam snieguši palīdzību negadījuma vietā un pēc tam cietušā stāvoklis strauji uzlabojies, kā rezultātā cietušais attiecies doties uz slimnīcu.

Tāpat mediķi vakar snieguši palīdzību kādam 41 gadus vecam vīrietim Zemgalē, kuram sirsenis iedzēlis, strādājot mežā. Cietušajam strauji veidojušies ķermeņa izsitumi un sākušies galvas reiboņi. Mediķi cietušā stāvokli stabilizējuši negadījuma vietā un pēc tam nogādājuši viņu slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1052 izsaukumiem, no tiem 197 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!