Foto: DELFI

Trešdien Kurzemē 63 gadus vecam vīrietim darbā uzkritis smags priekšmets, salaužot iegurņa kaulu un radot iekšējo orgānu traumu, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Citviet Kurzemes reģionā desmit gadus vecs zēns guvis smadzeņu satricinājumu, nokrītot no velosipēda, bet 17 gadus vecs velosipēdists kritis un savainojis krūšu kurvi, muguru, plaukstas un plecus. Tāpat slimnīcā nogādāta 16 gadus veca jauniete, kurai kļuvis slikti karstā laika dēļ. Meitene ilgi braukusi ar skrituļslidām.

Vidzemē palīdzība sniegta 73 gadus vecai velosipēdistei, kuru uz ceļa kājā sakodis suns, kā arī divus gadus vecam puisītim, kurš applaucējis krūšu kurvi, vēderu un rokas, noraujot no galda krūzi ar verdošu ūdeni.

Savukārt Latgalē slimnīcā nogādāts 35 gadus vecs vīrietis, kurš ar zāles pļāvēju savainojis četrus kājas pirkstus, tai skaitā guvis vaļējus to lūzumus.

Arī aizvadītajā diennaktī palīdzība bijusi nepieciešama psihoaktīvo vielu lietotājiem. Rīgā pēc to lietošanas slimnīcā nogādāta 28 gadus veca sieviete, bet Vidzemē 17 gadus vecs jaunietis.

Kopumā NMPD vakar saņēmis 1098 izsaukumus, no kuriem 200 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!