Foto: LETA

Daugavpilī vīrietim naktī uz ielas uzbrucis agresīvs bebrs. Vīrietis zvanījis glābējiem, taču viņi vīrieša stāstītajam nav noticējuši, Latvijas Radio 4 raidījumam "Doma laukums" ceturtdien stāstīja vietējā laikraksta "Seičas" redaktore Inna Plavoka.

Plavoka stāstīja, ka laikrakstā vērsies vīrietis, kuram nācies ciest no bebra zobiem. Vēlā naktī ejot pa ielu, vīrietis ieraudzījis, ka viņam virsū skrien bebrs, kurš upurim iekodies kājā.

Cīniņa laikā vīrietis nokritis uz zemes. Viņam guļot,bebrs licies mierā un upuri vien vērojis, bet, līdzko vīrietis mēģinājis piecelties, bebrs, kožot viņam kājā, uzbrucis atkal.

Vīrietis zvanījis glābšanas dienestam, taču viņa stāstītajam operators nav ticējis. Tad viņš vērsies pie sava drauga, kurš arī stāstīto uztvēris kā joku. Tomēr gulošajam vīrietim izdevās pierunāt draugu steigties viņam palīgā.

Taču steidzoties pie bebra sakostā vīrieša, viņa draugs pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu. Policija viņu apturējusi, un arī likumsargi bijuši izbrīnīti par iemeslu, kāpēc autovadītājs pārsniedzis ātrumu. Tomēr atklājot, ka auto šoferis nav lietojis alkoholu, policisti nolēma viņa stāstīto pārbaudīt.

Ierodoties notikuma vietā policisti patiešām atrada gan uz zemes gulošo vīrieti, gan viņu vērojošo agresīvo bebru. Policisti izsauca glābējus, kuri šoreiz devās palīgā.

Vīrietim nakts pastaiga beidzās ar 15 šuvēm uz kājas.

Daugavpils Zoodārza direktors Mihails Pupiņš laikrakstam atzinis, ka bebri pavasarī var būt ļoti agresīvi un pat cilvēkiem bīstami, bebru tēviņi tiek izdzīti no mājām un meklē jaunu mitekli, turklāt dzīvnieki iet cauri pilsētai, un, ja viņi satiek cilvēku, kuru notur par bīstamu, tad iespējama agresīva uzvedība.

Pupiņš iesaka izvairīties no bebriem, bet, ja sastapts agresīvais dzīvnieks, vislabākais ir no viņa bēgt, var arī nomest kādu lietu, kas novērstu dzīvnieka uzmanību, vai arī uzrāpties kokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!