Foto: LETA

Vidzemē kāds 27 gadus vecs vīrietis guvis sejas, kakla un krūškurvja termiskus apdegumus, reibumā pirtī sajaucot spaiņus un uzlejot sev virsū karstu ūdeni, pastāstīja neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Nopietnus apdegumus aizvadītajā diennaktī guvuši vēl vairāki iedzīvotāji. Rīgā 58 gadus vecs vīrietis, atrodoties reibuma stāvoklī, sev uzgāzis virsū karstas zupas kastroli, guvis sejas, kakla, krūškurvja un augšdelmu apdegumus un nogādāts slimnīcā.

Tāpat slimnīcā Rīgā no Zemgales reģiona nogādāta kāda 70 gadus veca sieviete, kura guvusi nopietnu rokas applaucējumu uzlejot sev virsū verdošu ūdeni.

Savukārt gadu un četrus mēnešus vecs zēns apgāzis karstas tējas krūzi kā rezultātā guvis sejas, kakla un krūškurvja apdegumu un arī nogādāts slimnīcā Rīgā.

Mediķi aicina iedzīvotājus būt uzmanīgākiem un atgādina, ka rodoties apdegumam tas nekavējoties jādzesē zem vēsa, tekoša ūdens vismaz desmit minūtes.

Aizvadītajā diennaktī mediķi konstatējuši arī trīs ķermeņa atdzišanas gadījumus. Viens konstatēts Vidzemes reģionā, kur 61 gadu vecs vīrietis ilgstoši atradies uz ielas reibumā, kā rezultātā mediķi konstatējuši vidēji smagu ķermeņa atdzišanu un nogādājuši cietušo slimnīcā.

Arī Rīgā kāds 48 gadus vecs vīrietis ilgstoši atradies uz ielas reibumā un ar ķermeņa atdzišanu nogādāts slimnīcā.

Savukārt Kurzemē 91 gadu vecais sievietei konstatēta ķermeņa atdzišana dzīves vietā. Lai iekļūtu dzīvoklī NMPD piesaistīja glābējus, kuri uzlauza dzīvokļa durvis. Iekļūstot mājoklī guļam uz grīdas atrasta pensionāre, kura veselības problēmu dēļ nav spējusi piecelties un ar ķermeņa atdzišanu nogādāta slimnīcā. Sieviete dzīvojot viena.

Kopumā mediķi pagājušajā diennaktī saņēmuši 1142 izsaukumus, no kuriem 191 viens bija saistīts ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!