Foto: F64
Zemgalē sestdien, 10. septembrī, kāds 42 gadus vecs vīrietis guvis traumas, mēģinot uzrāpties trešā stāva balkonā pa notekcauruli, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Vīrietim šis rāpšanās mēģinājums beidzies ar kritienu no aptuveni piecu metru augstuma. Cietušais ar krūšu un vēdera traumām, kā arī iespējamu ribu lūzumu nogādāts slimnīcā.

Savukārt Latgalē 42 gadus vecs vīrietis guvis traumu, lecot ar izpletni. Mēģinot izvairīties no sadursmes ar citu izpletņlēcēju, vīrietis nepareizi pagriezis savu izpletni un neveikli piezemējies. Cietušais ar iespējamiem potītes, apakšstilba un ceļgala locītavas lūzumiem nogādāts slimnīcā.

Savukārt divi cilvēki savainojušies, mājās strādājot ar mehāniskiem darbarīkiem.

Zemgalē 17 gadus veca jauniete mājās pļāvusi zāli ar pļaujmašīnu, no kuras izlidojusi metāla šķemba un trāpījusi jaunietei pa apakšstilbu. Cietusī ar vaļēju brūci apakšstilbā ir nogādāta slimnīcā.
Savukārt Vidzemē 25 gadus vecs vīrietis mājās zāģējis malku ar ripzāģi. Zāģī ir ierauts vīrieša apģērbs un, mēģinot to atbrīvot, vīrietis traumējis roku. Cietušais ar grieztu brūci apakšdelmā nogādāts slimnīcā.

Kurzemē 12 gadus vecam zēnam sejā iešļācies akumulatora šķidrums. Zēns ar acu ķīmisko apdegumu ir nogādāts slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi ir devušies uz 1162 izsaukumiem, no tiem 262 saistīti ar dažāda rakstura traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!