Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā Valsts policijā saņemts izsaukums uz kādu dzīvokli Liepājā, kur Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem bijusi nepieciešama policijas palīdzība, jo, kā liecinājusi sākotnējā informācija, būs jāsavalda agresīvs pacients, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Ierodoties likumsargi sastapuši vīrieti, kurš bija izsaucis NMPD, un viņa draudzeni. Kā noskaidrojuši policisti, vīrietis izsaucis medicīnas darbiniekus, jo sieviete it kā esot slima un uzvedas agresīvi, Tomēr sievietei viss bijis kārtībā un medicīniskā palīdzība nebija nepieciešama.

Atklājies, ka sieviete vēlējusies, lai vīrietis pamet viņas dzīvokli, taču vīrietis no viņas dzīvesvietas aiziet nevēlējās. Tāpēc izsaucis operatīvos dienestus.

Vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citu speciālo dienestu apzināti nepamatotu izsaukšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 35 eiro līdz 140 eiro, bet juridiskajām personām — no 140 eiro līdz 1400 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!