Foto: PantherMedia/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī mediķi slimnīcā Latgalē nogādājuši kādu 40 gadus vecu vīrieti. Kungs alkohola reibumā izlēcis pa otrā stāva balkonu un salauza kāju, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Kā mediķiem skaidrojis cietušais, viņš izlēcis pa balkonu, lai saīsinātu veicamo ceļu un nebūtu jāizmanto trepes.

Par NMPD pacientiem pēc traumu gūšanas alkohola ietekmē aizvadītajā diennaktī guvuši arī vairāki citi cilvēki. Piemēram, Kurzemē kāds 54 gadus vecs vīrietis kunga prātā veicis zāģēšanas darbus, zaudējis līdzsvaru un ar roku uzkritis instrumentam. Viņš nogādāts pie speciālistiem Rīgā ar plašu brūci plaukstā. Savukārt 56 gadus vecs vīrietis pēc grādīgu dzērienu lietošanas Kurzemē atradies uz ceļa bez atstarotāja un pēkšņi izgājis priekšā automašīnai, nokritis un guvis galvas traumu un smadzeņu satricinājumu.

Tikmēr Latgalē kāds 20 gadus vecs vīrietis, būdams alkohola reibumā, izsitis durvju stiklu un guvis nopietnu rokas traumu – brūces ar cīpslu bojājumiem.

Rīgā ķermeņa atdzišanu piedzīvojuši divi 28 un 39 gadus veci vīrieši, kuri uz ielas nogulējuši nezināmu laiku. Savukārt ar pamatīgu alkohola saindēšanos slimnīcā nogādāts arī kāds 16 gadus jauns puisis.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies 1061 izsaukumā, no kura 159 bijuši saistīti ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!