Foto: Shutterstock

Otrdienas rītā daudzviet sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos un apledojušos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Šorīt uzturēšanas darbos iesaistītas 176 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti uz ceļiem Ainažu un Veclaicenes virzienos, uz Rīgas apvedceļa no Baltezera līdz Saulkalnei un no Salaspils līdz Babītei, Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz Strenčiem, Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Pļaviņām un no Nīcgales līdz Paterniekiem, no Jēkabpils līdz Rēzeknei, no Rēzeknes līdz Medumiem, kā arī uz Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem, Jelgavas virzienā no Jelgavas līdz Meitenei, Liepājas virzienā no Kalnciema līdz Grobiņai, Ventspils virzienā no Kūdras līdz Usmai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoši braukšanas apstākļi ir Alūksnes, Bauskas, Gulbenes un Ludzas apkārtnē.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā daudzviet snigs, bet valsts centrālajos rajonos snigs stipri un snigšanas laikā būs pasliktināta redzamība, brīdina "Latvijas Valsts ceļi".

Uzņēmums atgādina - lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītājiem jāizvēlas laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošs braukšanas stils un ātrums.

Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem "Latvijas Valsts ceļiem" pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma "Twitter" un "Facebook" kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!