Foto: Publicitātes attēli
"Lielā Talka 2016" oficiāli noslēgusies 1750 apstiprinātajās talkas vietās, taču cilvēki visā Latvijā turpina labiekārtošanas darbus un ietur kopīgas maltītes, portālu "Delfi" informēja talkas organizatori.

"Lielās Talkas organizatori pateicas ikvienam par ieguldīto darbu un vēl arī ikdienā rūpēties par apkārtējo vidi, lai Latvijas simtgadē mēs varētu teikt, ka Latvija ir zaļākā valsts pasaulē," uzsver pasākuma organizatori.

Precīzi cipari gan tikšot apkopoti vēl līdz rītdienai. Pērn tika oficiāli apstiprinātas 1620 talkošanas vietas un kopumā Lielajā talkā piedalījās ap 175 000 cilvēku.

Jau tagad zināms, ka visvairāk iedzīvotāju piedalījušies talkās Vidzemē, kam gan ir arī loģisks izskaidrojums - tur novadu skaits lielāks, sacīja Laicāne. Tomēr vidēji šogad cilvēku aktivitāte bijusi līdzīga visos rajonos, jo arī ierasti ne tik čaklā Kurzeme šogad ir nopietni sasparojusies.

Daudz talkās vienuviet strādājuši vairāki simti cilvēku, kas kopā gan vāca atkritumus, gan stādīja kokus, gan arī veica dažādus labiekārtošanas darbus.

Patlaban Lielā talka oficiāli ir beigusies, tomēr nav izslēgts, ka atsevišķās vietās vides sakopšanas darbi vēl turpinās.

Jau ziņots, ka talkas darbos piedalījies ne vien Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ministru prezidents Māris Kučinskis, bet arī daudzi uzņēmumi, biedrības un domubiedru grupas.

Talkā līdz šim atrasti gan 10 eiro, gan Lieldienu ola zem eglītes, padomju laika nozīmītes un pat sarkans dīvāns, kā arī dažādi veci mūzikas instrumenti un dažādi anktīki priekšmeti.

Talkotājus nebiedē arī mainīgie laika apstākļi – Alūksnē bijusi pat krusa, bet tas čaklos talkas dalībniekus nav atturējis no darba, portālam "Delfi" stāstīja pasākuma rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!