Piektdien veiktās pirmās ūdens kvalitātes analīzes apliecina, ka Jūrmalas peldvietās ūdens ir tīrs, informē Jūrmalas pilsētas domē.
Atpūtnieki jau var peldēties visās 12 jūras peldvietās, lai gan ūdens pagaidām vēl ir vēss. Piektdien plkst.13 ūdens temperatūra bija plus 12 grādi, bet gaisa temperatūra - plus 21 grāds.

Ūdens kvalitāte Jūrmalas peldvietās Jaunķemeros, Kauguros, Vaivaros, Asaros, Mellužos, Pumpuros, Dubultos, Majoros, Dzintaros, Bulduros un Lielupē, kā arī Slokas karjerā atbilst vēlamajām prasībām, apliecina domei iesniegtais Sabiedrības veselības aģentūras Tukuma filiāles pārskats.

Arī šogad virs Majoru un Bulduru peldvietām plīvos Eiropas Zilais karogs. Tas tiks pacelts svētdien, 4.jūnijā. Zilais karogs apliecina pludmales atbilstību Eiropas standartiem un labu ūdens kvalitāti.

Jūrmalas pašvaldība centīsies nodrošināt, lai tāds pats serviss un kārtība būtu arī visā pārējā 32 kilometrus garajā pludmalē, informēja pašvaldībā.

Ūdens kvalitāti divas reizes mēnesī visās peldvietās Latvijā, tostarp Jūrmalā, pārbauda pēc valsts pasūtījuma.

Savukārt Jūrmalas pilsētas dome jau septīto gadu no maija līdz septembra sākumam veic papildu ūdens analīzes nedēļās, kurās nenotiek valsts finansētās pārbaudes. Par papildu ūdens analīžu veikšanu noslēgts līgums ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!