Foto: Itar-Tass/Scanpix

Eksperiments ar angļu valodas eksāmenu vidusskolēniem, kurš šogad bija jākārto agrāk, ir izdevies, tāpēc nākotnē arī citus pārbaudes darbus varētu kārtot ātrāk, to otrdien intervijā Latvijas Radio pauda Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs Guntis Vasiļevskis.

Angļu valodas eksāmenu šogad vidusskolēni nokārtoja jau pavasara brīvdienās un, kā radio norādīja Vasiļevskis, VISC ir apmierināts ar tā rezultātu.

Pagaidām izlabotas četras no piecām eksāmena daļām, radio sacīja VISC pārstāvis. Jau izlabotās daļas ļāvušas secināt, ka angļu valodas eksāmenu rezultāti šogad nav sliktāki kā citus gadus.

Vasiļevskis pauda, ka eksāmenu brīvdienās ir vieglāk noorganizēt un arī skolēniem ir vieglāk, jo samazinās slodze. VISC lēš, ka arī sertifikātus skolēni saņems vismaz piecas dienas agrāk nekā iepriekšējos gadus, tas būs iepriecinājums tiem, kuri vēlas studēt ārzemēs.

Radio atgādina, ka šonedēļ sākas centralizētie eksāmeni vidusskolēniem. Otrdien notiek obligātais centralizētais eksāmens latviešu valodā, un to kārtot pieteikušies vairāk nekā 20 tūkstoš cilvēku. Matemātikas eksāmens notiks 30. maijā.

VISC esot padomāts arī par eksāmena satura drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!