Foto: Itar-Tass/Scanpix
Pārrakstot 12.klases angļu valodas eksāmena atbildes uz atbilžu lapām, kļūdījušies ne vairāk kā 10% no visiem skolēniem, pastāstīja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Kristīne Ilgaža.

Iepriekš lielu rezonansi sabiedrībā guva izkārtojums angļu valodas eksāmenā 12.klasei, proti, otrais un trešais uzdevums bija samainīti vietām, taču atbilžu lapā uzdevumu atbilžu laukumu izvietojums netika mainīts, kas daudzos skolēnos radīja apmulsumu.

"Pašlaik zināms, ka kļūdījušies ir ne vairāk kā 10%," teica Ilgaža.

Viņa arī informēja, ka pašlaik jau ir beigušies visi centralizētie eksāmeni vidusskolēniem un patlaban tos kārto tie skolēni, kuri centralizētos eksāmenus nevarēja kārtot tam paredzētajos laikos attaisnojošu iemeslu dēļ.

Centralizēto eksāmenu kārtošana papildtermiņos ilgs līdz 5.jūlijam.

12.klases angļu valodas eksāmena otrais un trešais uzdevums bija samainīts vietām, jo trešais uzdevums aizņēmis divas lappuses. Šāda izvēle izdarīta, lai izvairītos no tā, ka skolēniem bieži jāšķirsta uzdevumu lappuses.

Šis gan nav vienīgais starpgadījums, kas atgadījies eksāmenu norises laikā, proti, nepieredzējušu Valsts izglītības satura centra tehnisko darbinieku dēļ jāpārvērtē visu skolu 9.klašu angļu valodas eksāmena darbi.

Kļūda radusies, jo tehniskie darbinieki skolām izsūtījuši nepareizu rezultātu aprēķināšanas tabulu, tāpēc skolotāji nepareizajās tabulās savadījuši skolēnu eksāmenā gūtos punktus, pēc kuriem kļūdainā formula aprēķinājusi atzīmes.

Tāpēc pret Valsts izglītības satura centra Valsts pārbaudījumu departamenta direktori Ingrīdu Kamarūti ierosināta disciplinārlieta saistībā ar vairākām kļūdām skolēnu pārbaudes darbu laikā.

Tiek prognozēts, ka disciplinārlietu varētu izskatīt līdz jūnija beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!