Foto: stock.xchng
Valsts izglītības satura centrs (VISC) noraida šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā tās priekšsēdētājas Inas Druvietes (V) un Smiltenes Centra vidusskolas direktores Ilzes Verginas paustās aizdomas par to, ka Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas pedagogi nopludinātu informāciju par eksāmenu saturu.

Kā informēja VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas pedagogi šajā mācību gadā neesot bijuši iesaistīti 9. un 12.klases valsts pārbaudes darba latviešu valodā sagatavošanā un ekspertu vērtējuma sagatavošanā, līdz ar to nezināja par gaidāmā darba saturu.

"Ja kādai personai Latvijā pirms valsts pārbaudes darba norises ir informācija, ka varētu būt notikusi tā satura izzināšana pirms pārbaudes darba norises, tad par to ir jāziņo VISC vai Valsts policijai," sacīja Ilgaža.

Viņa teica, ka pārbaudes darbu veidošanā netiek iesaistīti izlaiduma klašu pedagogi. Eksāmenu darbu veidotāji pirms darba sākšanas paraksta līgumus, kuros noteikts, ka informācija netiks izpausta. VISC nemaina katru gadu visus kāda konkrētā pārbaudes darba veidotājus, jo uzdevumu veidošana prasa specifiskas profesionālās zināšanas, lai taptu pārbaudes darbs ar mācību priekšmeta standartam atbilstošām prasībām, kurā būtu uzdevumi dažādiem skolēnu zināšanu līmeņiem.

Kā aģentūrai LETA sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, šogad policijā nav saņemti nekādi signāli par iespējamu eksāmenu uzdevumu nopludināšanu, kā arī nav bijuši nekādi pirkšanas/pārdošanas piedāvājumi. Policija šogad, tāpat kā iepriekšējos gadus, šajā jautājumā cieši sadarbojas ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Kā ziņots, gan Vergina, gan Druviete šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē VISC vadītājam Guntim Vasiļevskim apgalvoja, ka tie skolotāji, kuri ir iesaistīti eksāmenu darbu sagatavošanā, ļaunprātīgi izmanto savu dienesta stāvokli un informē skolēnus par gaidāmo pārbaudījumu saturu. Vergina zināja stāstīt, ka Rīgas 1.Valsts ģimnāzijas skolēniem esot bijis zināms, par kuriem literārajiem darbiem būs uzdevumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!