No Rīgā uzstādītajām Ziemassvētku eglītēm visgarākā atrodas pie muzikālā centra Vernisāža, bet visdārgāk izmaksājusi Rīgas domes egles uzstādīšana Doma laukumā, raksta “Neatkarīgā Rīta Avīze” (NRA).

Vernisāžas lielā svētku egle izaugusi tepat Latvijā, un tā esot ap 100 gadus veca. Egles garums ir 22 metri, un tā šobrīd ir garākā dabiskā egle Rīgā. Vernisāžas egle atvesta no Raganas.

Abas Rīgas domes egles Rātslaukumā un Doma laukumā ir 18 metrus garas, un tās atvestas no Tīreļu mežniecības, raksta NRA.

Savukārt Valsts prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas egle esot apmēram 17 metrus gara, un tai ir ļoti daudz čiekuru . Uz Rīgu tā atvesta no Jūrmalas mežniecības.

Viena no lielākajām Rīgas svētku eglēm –uzņēmuma “Lido” prezidenta Gunāra Ķirsona egle – atrodas Krasta ielā 76, taču tā ir mākslīgi veidota. Īpaši konstruētā Lido egle sastāv no 7 posmiem, kas veidoti no īpaši cirstiem egļu zariem Latvijas laukos, un darbs pie egles izveides noticis vairāk nekā divus mēnešus. Lido egles rotājums būšot valsts karoga krāsās, un tā izveidošanai izmantoti 55 000 lampiņu.

Bet a/s “Latvijas kuģniecība” 10 metrus slaidā egle ir gādāta Inčukalna mežniecībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!