Foto: DELFI

Vienā masu vakcinācijas centrā dienas laikā pret Covid-19 varētu vakcinēt 500 līdz 1500 cilvēkus. Plānots, ka Lieldienu brīvdienās vakcinācijas temps varētu krasi pieaugt, kopā vakcinējot 10 līdz 12 tūkstošus pilsoņu, LTV raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Vakcinācijas projekta biroju vadītāja Eva Juhņēviča.

"Vakar notika pilotprojekts, mēs esam ļoti gandarīti, ka tas notika," teica Juhņēviča, norādot, ka pilotprojekts palīdzējis piefiksēt daudz lietu, kā efektīvāk "iedarbināt masu vakcinācijas centrus". Viņa norādīja, ka visi masu vakcinācijas centri šobrīd veic pēdējos sagatavošanās darbus.

Masu vakcinācija varētu sākties vasarā, atgādināja Juhņēviča.

Jau vēstīts, ka masu vakcinācijas pilotprojekts Ventspilī noritējis veiksmīgi. Pilotprojekta laikā sapotēti gandrīz visi reģistrētie. Būtiski pilotprojektā esot palīdzējusi Zemessardze, tā nodrošinājusi kārtību un palīdzējusi vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem, pauda Vakcinācijas projekta biroja vadītāja.

Juhņēviča jautāta, vai iespējama situācija, kad vakcīnu pieejamība pārsniedz pieprasījumu, proti, Latvijas iedzīvotāju vēlmi vakcinēties, atbildēja, ka nē. "Tas, ka vakcīnu pieejamība pārsniedz pieejamību – tā gan nav. Zinot, cik daudz cilvēku grib vakcinēties, varam tikai priecāties, ka vakcīnu piegāžu apjoms pieaug," teica Juhņēviča.

Tāpat viņa atgādināja iedzīvotājus neatlikt pieteikšanos vakcīnai pret Covid-19. To iespējams darīt vietnē "manavakcina.lv", tāpat var arī zvanīt uz telefona numuru 8989. Pagaidām pieteikumu skaits vienotajā rindā ir aptuveni 170 000, LTV atklāja Juhņēviča.

Šobrīd pret Covid-19 vakcinē tos, kuri iekļauti prioritāri vakcinējamo sarakstā. Gadījumā, ja cilvēks, kas ir prioritāri vakcinējamo sarakstā, kādu iemeslu dēļ vakcīnu pret Covid-19 izvēlas nesaņemt, vakcinācijas pakalpojuma sniedzējam jāsazinās ar cilvēku no nākamās prioritārās grupas. "Piezvanīšana var notikt tikai tad, ja atvērts flakons un šis flakons jāizmanto – arī tad jāzvana nākamajai prioritārajai grupai," teica Vakcinācijas projekta biroja vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!