Foto: LETA

Skrējēji, kuri svētdien notikušā "Nordea" Rīgas maratona laikā nogādāti slimnīcās, jau no ārstniecības iestādēm ir palaisti mājās, portālam "Delfi" apliecināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Slimnīcās svētdien tika nogādāti 24 dažādu distanču dalībnieki, taču mediķi precīzāku informāciju par cietušajiem vēl nav apkopojuši.

Bukša norāda, ka notikuma brīdī primārais bija cietušā veselības stāvoklis. Lielākoties cietušie bija gados jauni cilvēki un vecuma amplitūda svārstās no 18 līdz 40 gadiem, bet bija arī cilvēki zem 50. Slimnīcā nonāca gan Latvijas skrējēji, gan viesi no citām valstīm, piemēram, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Dānijas.

Bukša norāda, ka svelme bija pievarējusi dažādu distanču skrējējus. Veselības problēmas lielākajai daļai skrējēju bija saistītas ar karsto laiku, taču bijušas arī ar to nesaistītas traumas. Mediķi un arī pasākuma organizatori priecājas, ka šogad smagu vai pat letālu gadījumu nav bijis.

Jau vēstīts, ka karstuma dēļ daudzi skrējēji izstājās un distanci nepabeidza. Kopumā skrējieniem bija reģistrējušies vairāk nekā 22 000 dalībnieku. Lielākais skaits skrējēju bija piecu kilometru distancē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!