Foto: PantherMedia/Scanpix
Visi satiksmes negadījumā Vecpiebalgas novadā cietušie bērni izrakstīti no slimnīcas un turpinās ārstēšanos mājās, pastāstīja Cēsu klīnikas galvenā ārste Anda Skrastiņa.

Bērniem konstatēti sasitumi, nobrāzumi un asinsizplūdumi. Negadījumā kopumā cieta septiņi bērni. Cietušie otrdienas pēcpusdienā tika nogādāti Cēsu klīnikā. Mediķi veikuši nepieciešamās bērnu veselības stāvokļa pārbaudes, konstatējot, ka ārstniecību var turpināt mājās, un nodevuši bērnus vecākiem, pastāstīja Skrastiņa.

Otrdienas pēcpusdienā Vecpiebalgas novada Dzērbenes pagastā nenoskaidrotu iemeslu dēļ no ceļa nobraucis un apgāzies mikroautobuss "Mercedes Benz Sprinter", kurā atradās desmit bērni vecumā no 9 līdz 11 gadiem. Kopumā autobusā atradās desmit bērni un viens pieaugušas - mikroautobusa vadītāja.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi, ierodoties notikuma vietā, konstatēja, ka traumas guvuši septiņi bērni, kuri nogādāti slimnīcā. Mediķi bērniem konstatējuši vieglas un vidēji smagas traumas.

Savukārt kā Latvijas Televīzijai pastāstīja Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu policijas iecirkņa priekšnieks Aldis Pāže, tad likumsargi par notikušo uzsākuši kriminālprocesu. Vienlaikus konstatēts, ka mikroautobusa vadītāja nav bijusi alkohola reibumā un kā vienu no iespējamām negadījuma versijām policisti izvirzījuši iespējamu vadītājas nogurumu. Tāpat Pāže atklāja, ka daļa no mikroautobusā esošajiem bērniem nav bijuši piesprādzējušies.

Avarējušais bijis skolas mikroautobuss, ar kuru bērni atgriezušies no volejbola sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!