Lai motivētu bezdarbniekus aktīvāk meklēt darbu, kā arī mērķtiecīgāk un lietderīgāk izmantot Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pakalpojumus, ar šā gada 1.septembri visās NVA filiālēs bezdarbniekiem vai darba meklētājiem tiek izstrādāts individuāls darba meklēšanas plāns.
Otrdien NVA pārstāvji apmeklēja Saeimu, lai Sociālo un darba lietu komisijas Nodarbinātības apakškomisiju informētu par bezdarba situāciju valstī, informēja NVA pārstāvis Dainis Jukonis.

Saeimas Nodarbinātības apakškomisijas pārstāvji šodien tika iepazīstināti ar individuāla darba meklēšanas plāna specifiku un īstenošanas gaitu, kā arī ar bezdarbnieku profilēšanas anketas ieviešanas procesu.

Tikšanās laikā, balstoties uz NVA veikto pētījumu rezultātiem, tika apspriests arī Rīgas pilsētas un Rēzeknes rajona bezdarbnieka psiholoģiskais portrets, kā arī situācija Latgales reģiona darba tirgū.

Augusta beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis pazeminājies līdz 5,4%, savukārt reālā bezdarba līmenis, atskaitot no kopējā bezdarbnieku skaita tos, kuri ilgstoši iesaistīti aktīvās nodarbinātības pasākumos, augustā bija 5%.

Viszemākais bezdarba līmenis reģistrēts Rīgā - 3,4%. Visaugstākais bezdarba rādītājs valstī joprojām ir Latgalē. Piemēram, Rēzeknes rajonā pagājušajā mēnesī tas bija 18,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!