Rīgas pašvaldībai piederošais uzņēmums "Rīgas satiksme" (RS) neilgi pirms vēlēšanām saviem darbiniekiem izmaksājis prēmijas 50 eiro apmērā, portālam "Delfi" pastāstīja vairāki uzņēmuma darbinieki, kuri vēlējās palikt anonīmi. Darbinieki pauž bažas, ka tādējādi uzņēmums centies iedrošināt viņus vēlēšanās balsot par esošo domes vadību, bet RS skaidro, ka prēmiju izmaksa maija beigās nav nekas neparasts.

"Tomēr savā lokā ikviens zina – tā ir Ušakova dāvana, lai par viņu nobalsotu! Vai tāpēc paaugstināja "Rīgas satiksmes" biļešu cenas, lai šo naudu izmantotu mēra īstermiņa mērķiem? Varbūt tāpēc Ušakova kungs vienmēr stāv kā klints aiz Bemhena kunga? Kāpēc tik vāji? Kāpēc nepaprasīt Bemhenam, lai iedod pa 50 eiro visiem pensionāriem Pļavniekos, kur atrodas "Rīgas satiksmes" birojs?" vaicā lasītājs.

Uzņēmuma preses pārstāvis Viktors Zaķis apstiprināja, ka prēmijas izmaksātas, un tas darīts, ņemot vērā šādu iekšējos normatīvos paredzētu iespēju par labiem uzņēmuma rezultātiem. Iniciatīvu par prēmiju izmaksu virzījusi kompānijas Personāla pārvaldības daļa, kuras vadītāja ir Marika Avota.

"Šajā nedēļā tika apstiprināts uzņēmuma gada pārskats, kurā ir arī uzņēmuma darbības rezultāti par 2016. gadu, kā arī saņemts SKDS veiktais pētījums par klientu apmierinātību. Pamatojoties uz iepriekš minēto, uzņēmuma vadība ir pieņēmusi šādu lēmumu. Pēdējo reizi prēmijas tika izmaksātas 2016. gada nogalē," norādīja Zaķis.

Viņš arī piebilda, ka prēmiju izmaksa maijā nav nekas neparasts.

""Rīgas satiksme" divas reizes gadā kopš 2010. gada organizē darbinieku sapulces, kurās darbinieki tiek iepazīstināti ar uzņēmuma aktualitātēm un sasniegumiem. Pirmās sapulces notiek īsi pirms Ziemassvētkiem, savukārt otrās sapulces notiek maija beigās, jūnija sākumā," viņš skaidroja.

"Ņemot vērā to, ka uzņēmuma darbības rādītāji ir bijuši augsti, visi darbinieki, neatkarīgi no viņu amata, bet ar nosacījumu, ka viņi ir nostrādājuši uzņēmumā vismaz vienu gadu un nav bijuši disciplināri sodīti, ir saņēmuši vienreizēju prēmiju. Šī nav pirmreizēja prakse izmaksāt darbiniekiem prēmijas par sasniegtajiem rādītājiem," klāstīja Zaķis.

"Rīgas satiksme" ir Rīgas pašvaldības SIA. Uzņēmums nodrošina pasažieru pārvadājumus Rīgā un tās tuvākajā apkārtnē ar autobusiem, trolejbusiem un tramvajiem. "Rīgas satiksme" apkalpo arī Rīgas autostāvvietas.

Kā liecina kompānijas sniegtie dati "Lursoft" datubāzē, 2015. gadā uzņēmumā strādāja 4135 darbinieki.

Vēstīts, ka RS ieņēmumi 2016. gadā bija 154 miljoni eiro. Tajos ir iekļauta 91 miljona eiro dotācija no Rīgas pilsētas budžeta un 8,2 miljonu eiro dotācija no valsts budžeta, bet atlikumu veido iedzīvotāju maksājumi par sabiedrisko transportu un autostāvvietu izmantošanu.

Šogad uzņēmuma galvaspilsētas budžetā ir paredzēta 88,6 miljonu eiro dotācija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!