Pie pašreizējā politisko spēku samēra un nespējas vienoties par kopīgu premjera amata kandidātu vislielākās izredzes ieņemt Ministru prezidenta amatu ir partijas LPP/LC līdzpriekšsēdētājam, iekšlietu ministram Ivaram Godmanim.
Viņu nav izvirzījusi neviena partija, un Saeimas kuluāros tiek pieļauta iespēja, ka tieši Valsts prezidents Valdis Zatlers ir tas, kurš uztur viņa kandidatūru premjera amatam.

Pēc Saeimas kuluāros izskanējušās informācijas, tiek prognozēts, ka premjera amatu ieņems Godmanis, un arī no Rīgas pils esot izskanējusi šāda neoficiāla informācija, norādīja vairāku partiju politiķi.

Atsevišķi politiķi, kuri trešdienas pēcpusdienā tikās ar prezidentu, sacīja, ka saklausījuši "signālus", ka Godmanis varētu tikt nominēts valdības vadītāja amatam.

Visas piecas Saeimā pārstāvētās labējās partijas atzīst Godmaņa nopelnus valsts labā, taču vienlaikus viņš tiek raksturots kā pretrunīga personība. Piemēram, vēl nesen visu piecu partiju sarunās Godmanis minēja, ka inflācijas samazināšanai viens no variantiem ir talonu ieviešana.

Godmaņa izredzes palielina arī tas, ka divas partijas - Tautas partija un LPP/LC - ir paziņojušas, ka nepiekrīt bezpartejiskam premjeram. Līdz ar to nav iespējams izveidot plašu koalīciju no piecām partijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!