Foto: stock.xchng
Pagājušā gada pirmajos astoņos mēnešos, pamatojoties uz laulībām ar Latvijas pilsonēm, 199 trešo valstu pilsoņi ieguvuši uzturēšanās atļaujas Īrijā, informēja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis.

Lielāko daļu jeb 80 uzturēšanās atļauju minētajā veidā ieguvuši Pakistānas pilsoņi. Tāpat pēc laulībām ar Latvijas pilsonēm uzturēšanās atļaujas Īrijā ieguvuši 20 Bangladešas un 13 Indijas pilsoņi.

Dati par iegūtajām uzturēšanās atļaujām Īrijā pēc laulībām ar Latvijas pilsonēm par visu aizvadīto gadu vēl nav apkopoti un būs pieejami vēlāk.

Kā ziņots, bieži vien Īrijā ar mērķi iegūt uzturēšanās atļauju trešo valstu pilsoņi slēdz fiktīvas laulības. Šajā nelegālajā rūpalā iesaistītas arī sievietes no Latvijas.

Īrijas sociālās aizsardzības ministre Džoana Bērtone paziņojusi, ka šogad plānots veikt attiecīgus labojumus likumdošanā, kas novērsīs fiktīvo laulību problēmu valstī.

Īrijas latviešu ziņu portāls "Baltic Ireland" vēstīja, ka citās Eiropas Savienības dalībvalstīs ir ieviestas attiecīgas normas, kas ierobežo iespējas realizēt fiktīvās laulības ar mērķi iegūt uzturēšanās atļaujas, tāpēc ministre vēlas, lai šogad līdzīgus tiesību aktus pieņemtu arī Īrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!