Foto: F64
Rīgā 87% skolu un nepilnā pusē bērnudārzu vismaz 80% darbinieku ir vakcinējušies pret Covid-19, liecina Rīgas domes sniegtā informācija.

Kā informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta vairāku mēnešu garumā īstenotā kampaņa darbinieku vakcinācijas veicināšanai ir noslēgusies.

179 Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs, kurās vismaz 80% darbinieku ir ar vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas sertifikātiem, varēs saņemt papildu finansiālu atbalstu no Rīgas pašvaldības.

Kopumā kampaņā noteiktos vakcinācijas rādītājus ir sasnieguši 65% Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu.

Iestādes, kur vismaz 80% darbinieku ir Covid-19 vakcinācijas sertifikāti vai sertifikāti par Covid-19 izslimošanas faktu, saņems Rīgas pašvaldības finansējumu 5000 eiro, 7500 eiro vai 10 000 eiro apmērā atkarībā no darbinieku skaita iestādē.

Kā TV3 norādīja Staķis, lielāks izaicinājums esot bijis panākt bērnudārzu darbinieku vakcinēšanos. Līdz trešdienas vakaram domes vadība saņēmusi informāciju par vismaz 80% vakcinētu pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieku 69 no kopumā 147 vai 148 pašvaldības bērnudārziem, tātad nosprausto mērķi sasniegusi nepilna puse bērnudārzu.

Papildus skolām un bērnudārziem minēto vakcinācijas līmeni sasniegušas arī visas deviņas mūzikas un mākslas skolas, seši interešu izglītības centri jeb 75% no visiem centriem un piecas sporta skolas, kas ir puse no visām Rīgas sporta skolām. Pēc Rīgas mēra teiktā, līdz ar to vakcinēšanās pret Covid-19 Rīgas izglītības iestāžu darbinieku vidū norit tādā tempā, kādā tas bija plānots.

Vaicāts, vai ir kādas redzamas atšķirības starp darbinieku vakcinēšanos latviešu un mazākumtautību skolās, Staķis atbildēja, ka nekādas būtiskas atšķirības šajā griezumā nav novērotas.

Rīgas mērs norādīja, ka kopumā ir daudz tādu izglītības iestāžu darbinieku, kuri nesaka, ka nevēlas vakcinēties, bet uzstāj, ka vēlas nogaidīt, tomēr viņš aicināja ar šo lēmumu nevilcināties un izvirzīt vēl augstākus mērķus par 80% darbinieku vakcinēšanos.

Kā ziņots, šodien Rīgas domes pārstāvji sveica Rīgas Zolitūdes ģimnāziju kā vienu no lielākajām galvaspilsētas izglītības iestādēm, kas sasniegusi vismaz 80% vakcinētu darbinieku īpatsvaru, informēja pilsētas domē.

Rīgas domes priekšsēdētāja pateicības raksti tuvākajā laikā tiks nosūtīti visām tām Rīgas izglītības iestādēm - skolām, bērnudārziem, interešu izglītības centriem, sporta, mūzikas un mūzikas skolām - , kas iesniegušas apliecinājumus par vismaz 80% vakcinētiem darbiniekiem. Domē uzsvēra, ka tādējādi šīs iestādes rīkojas sociāli aktīvi un atbildīgi, uz ko mudināja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, īstenojot kampaņu darbinieku vakcinācijas veicināšanai vairāku mēnešu garumā.

Kā ziņots, Rīgas dome piešķīrusi 1,7 miljonus eiro izglītības iestāžu darbinieku motivēšanai vakcinēties pret Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!